fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:59:00
събота | 28.05.2022 | 12:59:00
21.8 C
София

Ричард Алибегов: Това, което прави държавата е лош кризисен ПР

Усилено се внася работна ръка от Киргизстан,каза председателят на Българската асоциация на заведенията

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Хората избягват да работят в нашия бранш заради пандемията. Затова усилено се внася работна ръка от Киргизстан. Това заяви в студиото на “Събуди се” по NOVA председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

“Това, което прави държавата е лош кризисен ПР. Изказването на финансовия министър Асен Василев за ресторантьорския бранш е лъжа. Намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш, никога не е било мярка, която да доведе до намаляване на цените. Това не е истина”, каза Алибегов и допълни, че  намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш е било европейска мярка с цел да останат повече пари в бизнеса.

Според него ресторантьорите трябва да останат с 9% ДДС, както е в хотелиерския бранш.

“Сектор “Туризъм” трябва  да бъде с единно ДДС. Хотелиерите са с 9% ДДС от 12 години”, поясни Алибегов.

По данни на БАЗ в последните 2 години на пандемия 25% от фирмите в бранша са затворили.

“Не мисля, че сертификатите ще са това нещо, което ще отпуши българския туризъм. Последните години приоритетите на правителството не съвпадат с тези на бизнеса.  Най-вероятно няма да бъдем толкова привлекателна дестинация тази година.  От два месеца слушаме само за изнасяне на оръжия към Украйна, а тук имаме енергийна криза, криза с петрола, икономическа криза, чудим се как бизнесът да свърже двата края”, поясни Алибегов.

“За съжаление липсата на диалог на правителството с бизнеса ще доведе до още фалити,” смята той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук