fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:49:35
четвъртък | 26.05.2022 | 17:49:35
26.8 C
София

Ресторантите на KFC в САЩ ще предлагат “пилешко” за вегани

Очаква се клиентите в САЩ да могат да ядат "пилешко" на растителна основа от 10 януари

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ресторантите на известната верига за бързо хранене KFC в САЩ подготвят пускането на менюта, които ще включват храни подобни на пилешко месо, но базирани изцяло на растителна основа.

Компанията е поредната от бранша, която адаптира своите хранителни предложения за хора, които не ядат месо, въпреки че концептуално ресторантите й залагат основно на това. За целта KFC е сключила договор за партньорство с Beyond Meat Inc и се очаква новият растителен продукт имитиращ месни продукти да се предлага от 10 януари.

След разпространението на новината акциите на Beyond Meat Inc скочиха със 7%. Един от най-популярните хранителни брандове под шапката на KFC – Yum`s е с 4 000 ресторанта на територията на САЩ.

През февруари миналата година Yum и Beyond обявиха глобално партньорство по създаването на растително меню за Yum’s KFC, Taco Bell and Pizza Hut през следващите няколко години.

Повечето вериги за бързо хранене вече имат партньорства с производители на фалшиво месо, като те добавиха веганско и вегетарианско меню. Например, конкурентът на Beyond Impossible Foods Inc работи с Burger King.

KFC залага изключително много на пилешко месо в менюто си, което се изготвя по специална рецепта. Всички бургери и сандвичи са базирани именно на него.

Твърди се, че първоизточникът на специфичния вкус на пилешкото е свързан със специална формула на приготвяне и подправки, а тайната е била завещана от създателя на веригата полковник Сандърс през втората половина на 20 век.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук