fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:38

Реставрираха паметника на Светите братя Кирил и Методий в София (ВИДЕО)

Инициативата е на Сдружението на фамилния бизнес в България

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Реставрираха най-монументалния от близо 80 съществуващи паметници на Светите братя – този пред Националната библиотека “Св. св Кирил и Методий”. От поставянето си през 1972 година и за последните 50  години той никога не е бил нито консервиран, нито реставриран.

Той ни разказва, че екипът от реставратори на Марин Марков решава да работи на място, без да демонтират паметника и без да го покриват. Адвокат Гугушев обяснява, че самата технология е включвала идентифициране на пукнатините по корпуса на паметника, съответно тяхното запълване по специална технология и заваряване.

На въпросът ни колко струва намесата, Гугушев не ни отговаря, а ни казва, че средствата са събрани от дарения на организацията.

Това дело не само спасява монумента, но и гарантира на всички живеещи в София, че той ще пребъде във времето. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img