fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:07

Ренета Инджова: Сега е вакханалия, съзнателно постигната, за да може всеки да прави каквото си иска

Тя обвини в бездействие и президента Румен Радев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Сега е вакханалия, съзнателно постигната, за да може всеки да прави каквото си иска. Всички работят колкото да не заспят. Това заяви бившият служебен премиер Ренета Инджова, която коментира настоящата политическа ситуация в страната. Според нея шансът за съставяне на ново правителство с третия мандат прилича все повече на мираж.

Инджова коментира, че преди е имало съхранена институционалност и административен ред, дори от миналото, а сега либерализмът, който преследват нашите управляващи, се е превърнал в безправие и липса на всякакъв ред.

Относно сравнението с нейното правителство и сегашното, Инджова обясни, че не се е случила подкрепата на Филип Димитров – “българската демокрация се оказа един нероден Петко в опит да излъжем света и всички останали направихме свой собствен преглед. С промяна към бандитизъм. Това не е начинът, по който България да влезе в света. Опити за колаборация между ляво и дясно ги имаше, но това не значи, че и сега трябва да ги има.”

“Да седят всички на обществените фондове – нашите не познават механизма да се разпределя дохода, зад който стои продукт. Няма значение кои ще са ни ортаците, когато трябва да присвояваме обществения ресурс”, обобщи ситуацията бившият премиер.

На въпрос защо Любен Беров е бил наречен “сламения човек”, тя отговори, че е създал един чадър всеки да прави каквото си иска.

Инджова коментира, че настоящият премиер, който е в оставка не само, че не може да управлява, а и не се е научил да говори. Тя каза кога може да има реална промяна у нас.

“Докато се сменят всички възможни псевдолидери и лъжливи фигури. Другото е държавното устройство във функционалния ред и правилата, които функционират”, посочи тя в ефира на NOVA.

Бившият служебен премиер укори президента Румен Радев затова, че в настоящата ситуация, той не е поел отговорност.

“Президентът, който е най-демократично избрания от всички останали – седи и наблюдава всички в условията на война, на енергийна, институционална криза, ако той само преговаря, слуша, казва нищо незначещи неща, означава, че той участва. Той трябва съзнателно и самостоятелно да вземе решения за нашия политически живот, но той не е поел отговорност. Тази отговорност не е както децата – да се извинят на учителката, а позиция пред народ, че съзнателно е осмислено грешно направеното, предизвикало вредни за държавата и народа последици”, анализира Инджова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img