fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:02:08
събота | 28.05.2022 | 13:02:08
21.8 C
София

Ремонтират Астрономическата обсерватория в Борисовата градина

Тя е паметник на културата от 1976 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

През този месец може да започне дългоочакваният ремонт на Астрономическата обсерватория на СУ “Св. Климент Охридски” в Борисовата градина. Това обяви ръководителят на катедрата по Астрономия към Физическия факултет доц. Евгений Овчаров. 

“Имаме уверенията на университета, че ремонтът ще започне до няколко седмици – още през май. Обсерваторията да възвърне предишния си вид. Ще има истинска музейна експозиция”, обеща той.

Астрономическата обсерватория, е най-старата в страната. Тя е паметник на културата от 1976 г. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук