fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:49

Рекордно ниски температури за месец юли

Данните са от станцията в столичния квартал „Младост”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Тази година юли месец е еталон за студено лято. Рекордно ниски температури са отчетени от станцията в столичния квартал ,,Младост’’. Данните сочат, че сутринта е било 7,7 градуса, като това е подобрение на рекорда от 1971 г., когато на този ден са отчетени 9,3 градуса. Това обясни климатологът Симеон Матев.

За вчерашния ден рекордът е изравнен, като са отчетени 6,9 градуса, колкото е било и на 12 юли 1979 г.

Подобрение на рекорда си има Перник, където са измерени 6,4 градуса. До този момент най-ниските дневни температури са били 7 градуса от 12 юли 1965 г.

Най-ниската измервана температура в София през юли е 5,3 градуса, отчетени на 2.07.1964 г.

„Заради горещините в Западна Европа при нас се спусна горещ въздух. Температурите на Балканите са с 8-10 градуса по-ниски от обичайните”, обясни Симеон Матев.

Температурите постепенно започват да се повишават. В петък и събота ще са летни, но не екстремни, допълни той.

В събота следобед и в неделя ще започне поредно захлаждане. На места ще превали и прегърми. След понеделник температурите отново тръгват нагоре.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img