fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:40

Рекордни продажби на йодни препарати

Фармацевтите съобщават за повишено търсене от гражданите на препарати съдържащи йод.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Фармацевтите отчитат изчерпване на количествата йодни препарати в аптечната и складова мрежа в страната, но в момента у нас няма повишение на нормалните радиационни нива.

При голямо радиационно облъчване или завишени нива на радиация, се препоръчва да се приема йод с профилактична цел. Йодът спомага за това радиоактивността да не може да бъде усвоена от организма.

„Последните няколко дни се изкупи всички. В момента нямаме калиев йодид, чакаме доставка. Купуват се всякакви източници на йод”, заяви пред NOVA председателят на Сдружението на собствениците на аптеки Николай Костов.

Лекарите напомнят, че неправилният прием на йодни препарати може да доведе до усложнения и нежелани последици за здравето.

,

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img