5.12.2022 | понеделник | 03:01

Поскъпват тол таксите за камионите

Публикувано:

Сподели поста:

Поскъпват тол таксите за товарни камиони в България. В момента те, според министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, са несъизмеримо по-ниски в сравнение с останалите държави.

Караджов подчерта, че приходите от тирове, които рушат най-много пътища у нас, са два пъти по-ниски от тези на електронните винетки за леки коли.

Той намекна, че трябва да се разшири обхватът на тол системата и даде пример с камион, който е влязъл в България от Русе, пътувал до Силистра и се е върнал, за което не плаща нищо, тъй като този участък не се таксува.

„Винетките за леките коли няма да поскъпват догодина“, обяви още министърът.

На брифинга Караджов съобщи, че е направено разследване относно инцидента, при който служител на тол управлението отправя грубости към молдовски гражданин при спор за плащане на глоба на Дунав мост. Той обяви, че провинилият се ще бъде уволнен дисциплинарно.

„Беше изискано писмено обяснение от служителите, които са били на смяната. Извършено е недопустимо дисциплинарно нарушение, което нарушава всички норми и правила, опетнява образа на министерството, на администрацията и на България“, каза той.

Видеото със скандала беше изпратено на платформата „Обществен контрол“, която съществува във Facebook и YouTube и за броени часове набра популярност в мрежата.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...