fbpx
More

  БСП – София ще подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

  Делегатите на XIV-та Конференция на Софийската градска организация на БСП единодушно подкрепиха кандидатурaтa на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори, съобщават от БСП-София.

  Предстои да бъдат гласувани окончателно кандидатите за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София за предстоящите парламентарни избори.

  Делегатите излязоха и с остра позиция до служебния министър-председател Стефан Янев по повод уволненията на заместник областния управител на София Цветелин Софрониев и служители в администрацията, които са членове на партията.

  “Цветелин Софрониев е с над 20 години стаж във всички нива на местната и държавна администрация, с юридическа правоспособност и дела на всички нива на правораздавателната система от Районен до Върховен административен, Върховен касационен и Конституционен съд. Ние нямаме съмнение в неговите професионални, делови и морални качества, защото в годините ги е доказвал многократно,” се казва в декларацията.

  На 28.09.2021 г. без никакви мотиви, по предложение на областния управител на София Цветелин Софрониев е освободен от длъжност със заповед на министър-председателя, а заедно с него и други служители, които са членове на БСП.

  “Няма да толерираме подобно отношение към доказани професионалисти, които в нито един момент от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и почтеността, и апелираме министър-председателят да преразгледа решението си. В противен случай ще считаме, че служебното правителство на думи декларира, че е водено от професионализма и почтеността, но на практика се оказва невярно.”

  Позицията е подписана от 116 делегати на конференцията на БСП-София.