3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:06:50
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:06:50

Разследват Себастиан Курц за корупция

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Прокуратурата в Австрия разследва Себастиан Курц за корупция. Австрийският канцлер е разследван заради твърдения, че държавни пари са били използвани в корупционна сделка, за да се осигури положително отразяване в таблоиден вестник, съобщиха прокурорите.
Те заявиха, че “Курц и девет други заподозрени, както и три организации” се разследват по различни корупционни престъпления.
Управляващата Австрийска народна партия (АНП) съобщи по-рано, че в сряда сутринта е била обект на обиски от страна на прокуратурата, а местните медии съобщиха, че сред претърсените офиси са били и тези в канцлерството.
Заместник-генералният секретар на АНП Габи Шварц като каза само, че обиските са били “за показ” и че “обвиненията са изградени върху събития, които датират отпреди пет години”.
Курц започна втория си мандат като канцлер през януари 2020 г. начело на коалиция със Зелената партия. Предишното му правителство, коалиция с крайнодясната Партия на свободата (ПС), се разпадна през май 2019 г. заради т.нар. корупционен скандал.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук