fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:50

Разследващ екип влезе в складовете за боеприпаси край Карнобат

Пътят дотам остава блокиран, въпреки че е минало технологичното време от 72 часа

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Разследващ екип влезе в складовете за боеприпаси край Карнобат. Не се допускаше никой на мястото на инцидента, но след като изтекоха 72 часа може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.

Складът за боеприпаси се намира в местността Чубан дере, на около 4 км от Карнобат. На място пристигнаха специална група, обучена да влиза в подобни обекти – експерти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и представители на ДАНС.

Пътят до склада на около 2 км остава блокиран, въпреки че е минало технологичното време. Има два сформирани щаба – един на фирмата собственик на складовете и един – от представители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще разследва пожара. Нито полицията, нито пожарната коментираха каква е ситуацията.

Представителят на фирмата-собственик Константин Скелин заяви, че полицията иска отново да се убеди в безопасността на района и чак тогава да вземат решение за влизане вътре.

“С дрона виждаме което има – разрушени панели, наличие на огнище от пожар, обгорени треви, храсти, дървета отстрани, това се вижда”, обясни Скелин.

Той е категоричен, че взривовете е нямало как да станат отвътре.

Представителят на фирмата-собственик каза, че всички в предприятието са професионалисти и знаят с какво се занимават.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img