Нови 30 контейнера за разделно събиране на текстил бяха поставени в София. С тях контейнерите в столицата стават 143, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кампанията се организира от  Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба по инициатива на председателя на СОС Георги Георгиев. В инициативата се включва и певицата Мария Илиева.

„През 2019 г. заедно с Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба  поставихме първите 20 контейнери за текстил. До момента имаме 113 такива контейнери, разположени на различни места на територията на София и са събрани общо над 2500 тона текстил,“ заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Продължаваме да разширяваме системата за разделно събиране на текстилни отпадъци. Това е важно и за въздуха в столицата, защото помните, че преди няколко години, когато коментирахме източниците на замърсяване на въздуха говорехме за това, че ако не се събират разделно, текстилните отпадъци могат да попаднат в печките,“ допълни още Фандъкова. 

„Екологията не е лозунг, опазването на околната среда е индивидуална отговорност и информирани избори, които правим всеки ден,“ обясни своя личен мотив да се включи в инициативата певицата Мария Илиева.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here