fbpx
More

  След сигнал на NewsOne: Възстановиха липсващите решетки под пилоните на НДК

  Проблемът се реши за 6 дни

  Възстановиха липсващите решетки на отворите, намиращи се върху постамента на пилоните при Националния дворец на културата. За тяхната липса научихме от фейсбук групата „Безумията в София“, където потребител беше сигнализирал.

  NewsOne  потърси отговорните институции. В случая съоръжението се поддържа от Общинското предприятие „Паркове и градски градини“. Директорът му Милена Васева каза, че ще съдейства за разрешаването на проблема. И както обеща, изпрати екип в понеделник. Макар, че времето беше дъждовно, служителите направиха оглед и изчистиха шахтите, които бяха пълни с отпадъци.

  Снимка: Владимир Христовски

  Оказа се, че това не са дъждовни шахти, а отвори, в които има прожектори, които навремето се осветявали знамената, закачени на пилоните. От години те не работят, но се надяваме някой ден отново да заработят. В сряда екипът й завари решетки на два от липсващите отвори.

  Така вече зоната е безопасна. Васева припомня, че по принцип хората не трябва да се разхождат върху постамента, както и децата да карат колела, скейтборд и да се катерят.