fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:49

Разруха и мизерия е превзела пилоните на НДК

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Липсващи решетки на отворите, боклуци и мръсотия има при постамента на пилоните при Националния дворец на културата. За това сигнализира гражданин във фейсбук в групата „Безумията в София“.

Според него това състояние там е опасно за хората, както и неприемливо да съществува в европейска столица.

Репортер на NewsOne посети мястото и сам видя за какво става дума. Настоящото състояние не само е нелицеприятно, но и опасно, защото много тинейджъри се качват върху постамента, а някои и седят върху него. Това е предпоставка за възникване на инцидент- ако някой пропадне в шахтата без решетка или в някой от полуобезопасените отвори.

NewsOne потърси за коментар Столичния инспекторат, откъдето обещаха да вземат необходимите мерки и обясниха, че се издирва стопанинът на съоръжението.

“Тези шахти не се поддържат от почистващите фирми. Има си отговорник, най-вероятно от НДК, който отговаря за тях”, коментира Анета Савова от инспектората.

След разговора ни от инспектората посочиха, че поддръжката на обекта е поверена на ОП “Паркове и градски градини”. NewsOne потърси директора на предприятието Милена Васева, която заяви, че екип ще огледа мястото, ще предприеме мерки по обезопасяването и почистването на шахтите. На следващ етап ще бъдат възстановени липсващите решетки.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img