fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:41

Откриха телефонни линии за психологическа помощ на ученици и учители

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Повече от 40 училищни психолози помагат доброволно на ученици, родители, учители и непедагогически специалисти, стресирани от пандемията от Ковид-19. Те консултират и отговарят на въпроси на безплатни телефонни линии в шест областни центъра в страната, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Специалистите съдействат още при депресивни състояния вследствие на дългата изолация и помагат за адаптацията към присъствените занятия след продължителен учебен процес от дистанция. Те могат да окажат психологическа подкрепа също за преодоляване на страха от вируса или при загубата на близки хора. 

Линиите работят от понеделник до петък във времето от 8.30 до 16.30 часа. Планирано е телефонните линии да функционират до 31 март 2022 г.


Горещи телефонни линии за психологическа подкрепа са:

Бургас –  0893 631 573

Варна –  0877 566 696

Велико Търново– 0888 553 601

Пловдив – 0800 16 793

София-град – 0877 183 133

Стара Загора – 0879 833 258

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img