fbpx
More

    Разкриват 23 секции за лишените от свобода

    1127 лица, намиращи се на тези места, имат право да гласуват в неделя

    23-ти изборни секции ще бъдат разкрити в местата за лишаване от свобода за деня на вота. По този повод заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова посети 13 затвора, като във фокуса на проверките е била подготовката и организацията за предстоящите избори.

    Според данните 1127 лица, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имат право да гласуват. Това са обвиняемите и подсъдимите, които нямат влязла в сила присъда към датата на провеждането на изборите. В затворите техният брой е 662, а в арестите – 465. Изборни секции ще бъдат разкрити във всички затвори – общо 13, а в арестите секциите са 10.

    Преглед на място е направен и на противоепидемичните мерки срещу COVID-19, битовите условия на лишените от свобода и на служителите, както и на дейността на териториалните поделения на Държавно предприятие “Фонд затворно дело”. Ресорният заместник-министър провери затворите в София, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, 5-те ареста в тези градове, както и затворническите общежития от открит тип в Сливен и Стара Загора.