fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:30:55
петък | 27.05.2022 | 09:30:56
15.8 C
София

Раздават 300 пакета хранителни продукти на възрастни хора в столичния район „Слатина“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Общо 300 пакета хранителни продукти ще бъдат раздадени на възрастни хора в столичния район “Слатина”. Великденската кампания за набиране на помощи от хранителни продукти за възрастните граждани в района е организирана от районната администрация, съобщиха оттам.

Кампанията стартира на 1 април със срок за даряване до 15 април. Гражданите дариха брашно, захар, олио, ориз и варива. Две големи български вериги хранителни магазини се включиха с дарение от 250 козунака и продукти на стойност 500 лв., а други две компании се включиха с дарения на обща стойност 750 лева, предаде БТА.

На 19 април, вторник, кметът на „Слатина“ Георги Илиев и Любен Вуков от “Сдружение за Слатина” ще занесат помощи за „Клуба на инвалидите в Слатина“ на ул. “Слатинска” пред бл. 46. Част от тези помощи са предоставени от служителите на районната администрация като личен принос към кампанията.

По-късно в същия ден, в 12:00 ч., ще бъдат раздадени пакети и в клуба на пенсионера в подлез “Подуяне”. На 20 април, сряда, в 11:00 ч. ще бъдат раздадени пакети и в двора на общината на бул. „Шипченски проход“ №67 на асистентите на хората с увреждания, с които районът работи.

Помощи ще получат и кандидатствалите по програма “Топъл обяд” граждани, които не са били одобрени.

„Великденската кампания, насочена към възрастните хора, е изцяло доброволческа, защото за нас е важно да ангажираме обществеността с проблемите на хората от третата възраст. Общината участваше с пункт, списъци с хората, на които да се окаже помощ, работното време на служителите, ангажирани с кампанията, организация и популяризиране“, посочват от районната администрация.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук