fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:39:03
четвъртък | 26.05.2022 | 21:39:03
25.8 C
София

Ръст в продажбите на дребно на алкохол в Русия

Обемът на продажбите на дребно на водка в Русия през първото тримесечие на 2022 г. се е увеличил с 6,2 процента

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Обемът на продажбите на дребно на алкохолни напитки в Русия без бира, сайдер, поаре и медовина от януари до март 2022 г. нараства с 3,9% спрямо същия период на предходната година. Това показват данни на Националния съюз за защита правата на потребителите в Русия, цитирани от ТАСС. Продажбите възлизат на 52 млн. декалитра (един декалитър е равен на 10 литра). Само за март сведенията сочат увеличение с 6,6 процента до 18,3 милиона декалитра.  

Обемът на продажбите на дребно на слабоалкохолни напитки до 9 процента за първото тримесечие нараства с 97,6 процента, до 3,7 милиона декалитра, докато през третия месец от годината ръстът е над троен, достигащ количества от 1,3 милиона декалитра. 

Обемът на продажбите на дребно на водка в Русия през първото тримесечие на 2022 г. се е увеличил с 6,2 процента в сравнение със същия период на миналата година и възлиза на 18,1 милиона декалитра. 

Обемът на продажбите на дребно на водка през периода януари – март 2022 г. се равнява на 18,1 млн. декалитра, което е увеличение с 106,2 процента спрямо отчетеното ниво за същото тримесечие година по-рано. 

Според експертите, обемът на продажбите на дребно на коняк се е увеличил през първото тримесечие на годината с 2,2 процента и възлиза на 2,99 милиона декалитра, а през март – с 4,8 процента, до 1 милион декалитра. 

Продажбите на шампанско и пенливи вина за същото тримесечие се увеличават с 5,8 процента и възлизат на 4,5 млн. декалитра, докато през март ръстът е 5,7 процента, съответстващо на реализирани 1,5 милиона декалитра.

Продажбите на дребно на вина през тримесечието нарастват с 3,4 процента, до 12,4 милиона декалитра, а през март – с 6,4 процента, до 4,5 милиона декалитра, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук