2.12.2022 | петък | 01:35

Рашков: Част от АМ „Хемус“ се е срутила

Публикувано:

Сподели поста:

Срутила се е около 600 метра от магистрала „Хемус“ край Търговище. В момента този насип се изгребва от тежки машини. Това обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

„Неотдавна Борисов направи обичайна инспекция с рекламна цел на тази част на магистралата. Дори тогава, по повод неговото посещение, ние в МВР получихме едно искане от Георги Георгиев от сдружение БОЕЦ, с искане да проверим дали Борисов не е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата. Точно този участък, посетен от Борисов, сега се е срутил“, посочи вътрешният министър.

По думите му, създадената порочна процедура по времето на Борисов магистрала да се строи с „инхаус“ процедура, води до безотговорно отношение от страна на изпълнителя. Той попита кой ще плати и поправи този участък и коя е отговорната фирма. Рашков припомни още, че към момента там строи фирма под прикритие и дейностите се извършват без разрешителни.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху