fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:50

Расате с две обвинения, остава “под стража” за 72 часа

Прокуратурата ще иска постоянен арест за кандидата за президент

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Боян Станков, по-известен като Боян Расате, е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще иска от Софийския градски съд той да бъде оставен за постоянно в ареста, съобщиха от държавното обвинение.

Днес следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура (СГП) е предявил постановление за привличане в качеството на обвиняем на Расате в присъствието на служебен защитник.

Боян Расате бе доведен принудително в СГП, уточняват от прокуратурата. Това стана след интервюто му пред БНТ. Той е привлечен към наказателна отговорност за нападението на клуб на ЛГБТИ в столицата в неделя.

Събрани от наблюдаващия прокурор доказателства, дават основание и за повдигане на второ обвинение спрямо Расате – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Според прокурора уликите сочат, че не само има обосновано предположение за извършени от Боян Расате престъпления, но и за реална опасност да се укрие, тъй като не е намерен на известните по делото адреси.

От държавното обвинение уточняват, че Расате, който има и предишна присъда за подобни прояви, не се е признал за виновен.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img