fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:46:54
сряда | 25.05.2022 | 00:46:54
18.2 C
София

Рамзан Кадиров: Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Кадиров призова също така украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат “Азовстал”, да се предадат.   

Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер. 

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават с атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол. 

“В “Азовстал” понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата”, изтъкна Кадиров. 

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. 

“В град Мариупол, в района на металургическия комбинат “Илич”, в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота”, каза Конашенков, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук