fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:51

Рамадан Аталай от ДПС в Патарински Live: Газовата криза чука на вратата ни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Газовата криза чука на вратата ни, а тя може да се окаже по-голяма от тази през 2009 година, прогнозира депутатът от ДПС Рамадан Аталай в ефира на предаването Патарински Live по NewsOne.

“Ние от ДПС може би повече от една седмица алармираме, че газ за зимния сeзон няма. Управляващите нехаят. Те, като че ли мислят, че това, което се случва в България е нещо нормално, а то е извънредно. Нямат план за действие в извънредна ситуация. Премиерът е щастлив, че са намерили два кораба с газ, а министърът на енергетиката е загрижен, че цената на газа с всеки ден цената расте. Освен, че липсва газ и цената е висока”, заяви Аталай. 

“Танкерите отдавна са употребени, те дойдоха, за да дадат възможност “Булгаргаз” да стъпи на крака и там направиха нещо много сериозно, ако все пак имаха чувство на отговорност как да запазят държавността. От 10 до 14 тази газ дори продадоха с идеята да поне да има малко свежи пари в “Булгаргаз”, защото дружеството е в тежко финансово състояние. Ако в най-кратки срокове не се намерят доставчици на газ, които да осигурят 2,1 милиона кубически метра газ, която ни е необходима за зимния сезон, хората трябва да се приготвят. Европейците ни призовават да намалим отоплението с два градуса и щели да намалят с 30% доставките на руски газ. В България може би ще се окаже, че изобщо нямаме газ и 0% ще ползваме газ”, разясни депутатът от ДПС.

“Дървата са на високо цена – 160 лева на днешния ден, пелетите са на висока цена. В София няма как да горят дърва и пелети. Енергийната криза чука на вратата ни и ще бъде нещо необятно, и необичайно, и дори няма да можем да я сравним с 2009 година”, прогнозира Рамадан Аталай.  

Целият разговор на журналиста Димитър Патарински с Рамадан Аталай гледайте във видеото:

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img