fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:19:02
събота | 21.05.2022 | 11:19:02
17.8 C
София

Ракриват две нови яслени групи в район „Триадица“

Разкриват се места за общо 46 деца

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Готова е сградата, в която ще се помещават две нови яслени групи към ДГ 40 “Проф. Г. Ангушев” в район в кв. „Гоце Делчев“. Това обяви в своя фейсбук профил кметът на район “Триадица” Димитър Божилов.

Общо 46 деца ще бъдат приети, като във всяка една от двете групи се приемат по 20 деца и по 3 места за деца с хронични заболявания.

Снимка: фейсбук страницата на Божилов

За свободните места ще се приемат кандидатури от 24 януари в Информационна система за обслужване на детските заведения /ИСОДЗ/ на Столичната община.

Детската градина е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за изграждане на нови детски градини и ясли. Средствата са осигурени от Столична община. Строителството се изпълнява и контролира от район “Триадица”.

Откриването на двете яслени групи е възможно след цялостен ремонт и преустройство на сградата на бивш спортен клуб на ул. “Боянски водопад” 87. Сградата и двора са цялостно обновени, като са изградени две нови детски площадки. Класирането за детските градини и ясли в София ще се извърши на 29 януари.

Снимка: фейсбук страницата на Божилов

В момента на територията на Столична община се изграждат 13 детски градини и ясли. За още 17 обекта са подписани договори за проектиране и строителство и предстои да започнат дейности по изпълнение.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук