fbpx
More

  Ръководството и актьорите в Младежки театър “Николай Бинев” в София излязоха на протест (ВИДЕО)

  Причината е искане от страна на КЕВР да придобие част от сградата на театъра на “Дондуков”

  Ръководството и актьорите в Младежки театър “Николай Бинев” в София излязоха на протест заради имотен спор с Комисията за енергийно и водно регулиране. Причината е искане от страна на КЕВР да придобие част от сградата на театъра на “Дондуков”, в която се помещава и регулаторът. Става въпрос за пространство с площ от 435 кв. метра на първи и втори етаж.

  Миналата седмица директорът Михаил Бойков публикува във фейсбук страницата на театъра сигнал, че от КЕВР са входирали преписка в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в която заявява желанието си да придобие безвъзмездно имот, който е част от сградата на Младежки театър, твърдейки, че имотът е с “отпаднала необходимост”.

  По думите на Бойков имотът, театърът притежава акт за държавна собственост и не е с отпаднала необходимост, а на мястото на съответните помещения ще се изгражда нова сцена за куклен театър. В петък от енергийният регулатор излязоха със своя версия за имотния спор. Ръководството на КЕВР твърди, че не иска да “заграби” имота и да го ползва безвъзмездно, а да плаща наем за офисни помещения, които и преди са били отдавани срещу заплащане на банки.

  От регулатора съобщават, че въпросните помещения са били обявени за отдаване под наем на публичен търг през февруари от Младежкия театър. От министерството на културата излязоха със становище, че театърът трябва да запази помещенията и те не са с отпаднала необходимост.