27.01.2023 | петък | 06:39

Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем водач, превозвал цигари без български акцизен бандерол

Публикувано:

Сподели поста:

Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем М.Р. (на 35 години) по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1, предл. 2 от НК.

На 08.01.2023 г. в Северна промишлена зона на ТИР Терминал – Видин в района на ГКПП Дунав мост 2 митническите служители спрели за проверка излизащ от страната лек автомобил, м. „Ауди“, управляван от М.Р.


В хода й са били установени акцизни стоки без български акцизен бандерол – 686 кутии с цигари с търговски марки „Marlboro“ и „Parliament“, облепени с турски бандерол.


С цел събиране и запазване на доказателствата е било извършено неотложно следствено действие по разследването – претърсване и изземване.


С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемия М.Р. е наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокуратурата.


За извършеното от него престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на стоките.


В управляваното от М.Р. превозно средство са били открити и 500 кутии с български бандерол. За тях водачът не представил изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове, поради което му е бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °
ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...