fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:58

Радостин Василев: Вече не е по-добре да остане това правителство

Спортният министър в оставка смята, че от ИТН правят опит да възстановят ГЕРБ и ДПС във властта

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Вече не е по-добре да остане това правителство. А и след последното действие на г-н Трифонов да прекрати преговорите. Тези хора в ИТН живеят 1 месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях”. Така коментира политическата ситуация спортният министър в оставка Радостин Василев.

Според него възможността да се намерят още няколко гласа от ИТН в подкрепа на нов кабинет е в сферата на фантастиката. 

“Достатъчно време имаше разумните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече започват насила да стават нещата. За мен е наложително да се отива на избори”, каза Василев.

Спортният министър в оставка е категоричен, че БСП са си направили план как да се действа до края на седмицата.

“Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Те бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор”, коментира той.

Василев изрази своето мнение и във връзка с изтеклия запис на лидера на “Демократична България” Христо Иванов.

“Изслушах внимателно записа от заседанието на ДБ. За мен няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя откровено със своите народни представители какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, той няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов”, заяви спортният министър в оставка.

Според него ИТН изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод да се разтури всичко.

“Причината е ясна – тази партия прави опит да възстанови ГЕРБ и ДПС във властта”, смята той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img