fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:40

Радев за изгонените руски дипломати: Надявам се, че Петков е обмислил добре последствията

Президентът коментира изгонването на руски дипломати от България преди срещата на върха на лидерите на НАТО в Мадрид

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев коментира изгонването на руски дипломати от България пред срещата на върха на лидерите на НАТО в Мадрид.

“Не мога да дискутирам този въпрос, защото не разполагам с необходимата информация. Надявам се, че министър-председателят в оставка да е взел това решение на базата на солидна и достоверна информация и да го обмислил добре и като мащаби, и като последствия”, заяви Радев пред журналисти в испанската столица.  

Държавният глава разкри и какви теми ще бъдат обсъдени по време на срещата на лидерите на 30-те държави членки в Алианса. 

“Срещата на върха на НАТО започва в ключов момент при радикално променена стратегическа среда за сигурност в резултат на Руската агресия в Украйна и засилена конкуренция между основните стратегически играчи на глобалната сцена. Предстои на тази среща да бъде приета новата концепция на НАТО, която ще определи заплахите и рисковете пред сигурността и новите политически и военни задачи пред НАТО”, разясни Радев. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here