fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:21:56
сряда | 25.05.2022 | 00:21:56
18.2 C
София

Радев: Ядрената енергия трябва да бъде призната за “зелена”

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев заяви, че най-важният въпрос за всички европейци е всеобхватната енергийна криза. Въпросът за “зеления” преход за България е изключително важен, ядрената енергия да бъде призната като един от инструментите за постигане на целите на Зелената сделка, призова той при пристигането си за участие в днешното заседание на Европейския съвет.

Президентът поясни, че засега се предвижда ядрената енергия да бъде призната от ЕС за “зелена” само временно, а това не е в интерес на инвеститорите, защото тази енергия е свързана с дългосрочно планиране и инвестиции.

“Това ще бъде борбата в съвета”, допълни президентът, цитиран от БТА.

“Франция води тази борба активно, с подкрепата на редица държави, сред които и България. Имаме общи цели – признаването на ядрената енергия и природния газ като “зелени” е важно, защото ще има ефект върху екологията, голям обществен и икономически ефект. Мисля, че това е бъдещето и България няма да отстъпи от тези позиции”, добави държавният глава.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук