fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:46:02
събота | 21.05.2022 | 11:46:02
17.8 C
София

Радев: Ще продължа да бъда президент на всички български граждани

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ще продължа да бъда президент на всички български граждани – независимо от партия, религия, етнос. Това обеща в словото си на церемонията по встъпването си във втори мандат президентът Румен Радев.

“Първият мандат мина в изтощителна борба. Пет години посветихме на битката за законност и демокрация. Призовавах и работех за единение. Упрекваха ме, че разединявам”, каза още той.

И заяви, че ще продължава да отстоява спазването на законността, суверенитета на държавата, сигурността и справедливостта, ще бди страната ни да не се отклонява от пътя.

“Чакат ни още много изпитания. И се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава”, каза президентът.

Той отново припомни заявката от началото на първия си мандат: “За мен не е важно колко време ще съм президент, а какъв ще бъда”.

В речта си Радев отчете трудностите, пред които се е изправил през последните пет години.

“Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията. Върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да реформира отхвърления управленски модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Днес знаем около кои принципи градим единството си – за законност, справедливост и просветеност. За истинско европейско развитие на България”, добави държавният глава.

“Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни още много изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава. Хората потвърдиха пътя, а от нас се иска да го положим. А когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език. Ако днес България е сред тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал от необходимостта от единството на дух, меч и слово”, каза още в словото си Румен Радев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук