fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:03:12
четвъртък | 26.05.2022 | 21:03:12
25.8 C
София

Радев: Никой не е настоявал за разполагане на допълнителни военни сили у нас

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на допълнителни военни сили в България заради кризата между Русия и Украйна. Това коментира президентът Румен Радев след Богоявленския водосвет в София.

Държавният глава изтъкна, че към момента няма нужда от допълнителни действия на територията на нашата страна, тъй като моментното състояние е такова, че няма развитие и ексалация на напрежението между Русия и Украйна.

Президентът коментира, че последваща ексалация на напрежението би дестабилизирала не само нашия регион, но и цяла Европа. Затова проблемите между Русия и Украйна трябва да се решат с мирни средства. Радев очаква кризата да се разреши с диалог и дипломатически средства.

“България е най-големият поддръжник на европейската интеграция на страните от Западните Балкани и специално на братската Република Северна Македония, но това зависи от индивидуалния напредък, зависи от изпълнението на копенхагенските критерии от всяка страна кандидат”, коментира държавният глава в отговор на въпрос.

“България продължава да бъде открита за диалог и аз вярвам, че всички обещания, ангажименти, поети от нашите съседи за изпълнение на двустранния ни договор, ще бъдат изпълнени, за да се ускори процесът на европейската интеграция, специално на РСМ”, посочи Радев.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили днес участва в церемонията по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. “Свети Александър Невски” в София.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук