fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:40:52
петък | 20.05.2022 | 06:40:52
5.7 C
София

Илияна Йотова към учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“: Пътят на знанието чака вашите стъпки

Училището работи по различни проекти, включително и с родители

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

На празника на Светите равноапостоли Кирил и Методий вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на 150-годишнината на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Ново село, област Видин. В школото се обучават 120 ученици, по-голяма част от които са със специални образователни потребности, от домове за деца, лишени от родителска грижа, с нисък социален статус. Училището работи по различни проекти, включително и с родители.

Ръководството е въвело и две професионални направления – логистика на товари и услуги и лозаро-винарство. „Далновидно ръководството се е обърнало към професионалната сфера, за да даде занаят на учениците“, посочи вицепрезидентът и определи като голяма грешка ликвидирането на техникумите, тъй като днес пазарът на труда страда от липсата на специалисти.

Илияна Йотова благодари на учители, родители, деца, местната власт и общността, че поддържат живо училището, защото „няма по-тъжна гледка от затворено с тежък катинар школо“. „Прекланям се пред труда на учителите, които се справят с всякакви трудности в малкото село, за да обучават и възпитават нашите деца, да развиват талантите им, да им дават бъдеще“, заяви в приветствието си вицепрезидентът.

„През 1872 г., когато още я няма българската държава на световната карта и българският народ е под робство, в Ново село отваря врати училище, благодарение на родолюбиви българи, които отделят и последния си залък за това дело. Помним и предаваме на децата си този светъл пример“, посочи Йотова и подчерта, че днес нямаше да я има свободна и независима България, ако не бяха православната вяра и образованието, които ни съхраниха през тъмните векове.

„Пътят на знанието чака вашите стъпки“, обърна се вицепрезидентът към учениците.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук