fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:47

Работниците от ВМЗ-Сопот излизат на протест (ВИДЕО)

Над 3500 работници и служителите на предприятието са обезпокоени за заплатите и работните си места

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Работниците от ВМЗ-Сопот излизат на протест пред портала на оръжейницата. Причината е решението да бъде сменено ръководството. Припомням, че преди по-малко от седмица Държавната консолидационна компания освободи борда на директорите на предприятието заради натрупани финансови загуби за повече от един милион лева само за три месеца. Тогава министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова съобщи, че ръководството не е изплатило дивидента си към държавата, срокът за което е изтекъл още в края на април. Нинова разкри още, че смененото ръководство се е опитвало да разпродава активи на дружеството “зад гърба”  на министерството.

Бившият военен министър Ангел Найденов опроверга Нинова като заяви, че дружеството не просто не е на загуба, а има приходи от 120 млн. лв. и се намира в добро финансово състояние. Според него бордът на директорите на ВМЗ-Сопот е сменен, защото Нинова иска да сложи ръка върху паричните пороци и да назначи лоялни на нея членове в ръководството на дружеството.

Ръководствата на КНСБ и КТ “Подкрепа” настояваха за среща с Корнелия Нинова, но такава до момента не се е състояла.

От профсъюзите казват, че над 3500 работници и служителите на предприятието са обезпокоени за заплатите и работните си места.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here