fbpx
More

  Работници от ТЕЦ “Марица 3” излизат на протест в София заради затварянето на централата

  Около 200 души от персонала вече се отправихме пред Министерството на околната среда и водите, съобщи главният юрист на дружеството Юлиян Семерджиев

  Работници от Топлоелектрическата централа “Марица 3” ще протестират в 13:30 часа днес в столицата заради принудителното затваряне на централата. Около 200 души от персонала вече се отправихме за проявата пред Министерството на околната среда и водите, съобщи за БТА главният юрист на дружеството Юлиян Семерджиев.

  Очаквам към протеста да се присъединят много колеги от други централи на въглища в страната и от мини, така че предполагаемият брой на недоволните ще бъде към 1600 души, уточни Семерджиев. На 12 май т. г. също бе планиран протест пред МОСВ и участниците в него пристигнаха в София, но в последния момент той бе отменен след вестта за заповед за частично възобновяване на работата. Тя обаче бе отменена два часа по-късно.

  По думите на Семерджиев в МОСВ ще бъде връчена протестна декларация и свещи, които символизират енергийна криза. След МОСВ енергетиците ще се отправят на шествие към Министерския съвет и парламента, където също ще бъдат връчени декларации.

  ТЕЦ-ът е с изведени от експлоатация мощности от 21 април т. г. Хасковската екоинспекция наложи мярката заради системно неизпълнение на предписанията и неспазване на условията по Комплексното разрешително, допълва БТА.