fbpx
More

  Работна група ще търси решение на казуса с превозвачите (ВИДЕО)

  Министър Караджов заяви, че и двете страни са за конструктивен диалог, който трябва да отиде на експертно ниво

  Работна група ще търси вариант за намиране на баланс между предложенията на държавата, предложенията на превозвачите и да се защити обществения интерес. Това стана ясно след провелата се днес среща между превозвачи и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. 

  Министър Караджов заяви, че и двете страни са за конструктивен диалог, който трябва да отиде на експертно ниво. Той обясни, че днес не са били поети ангажименти, но утре започва работа групата и тя ще начертае пътят. 

  Караджов каза, че на този етап няма опасност държавата ни да изгуби над 2 млрд. европейски средства за реализацията на големи инфраструктурни проекти, ако не бъдат завършени максимално скоро. Такава опасност има само за Кресна, на която ОВОЗ изтича през октомври, но там има възможност срокът да бъде удължен до 2027 г. и проблем с финансирането няма да има.

  По отношение на строителството на АМ Хемус, министърът обяви, че не са плащали на строителите, но в същото време се начислява Данък добавена стойност заради издадените фактури, което според него не е коректно.