fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:51

Работна група ще реши дали да отпадне “зеленият” сертификат или не

Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще има нов протест, който ще е много по-многоброен от този онзи ден, заплаши Ганев от "Възраждане"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Създава се работна група, която ще работи до 2 февруари и тогава ще трябва да обяви дали “зеленият” сертификат ще остане или отпадне. Това обяви зам.-председателят на “Възраждане” Цончо Ганев, след среща с министър-председателя Кирил Петков, провела се днес следобед.

Ганев заяви, че до момента предложенията им за отпадане на сертификата, както и за отпадането на тестването на учениците са били отхвърлени от премиера.

“Основното, което ние поискахме, е моментално отпадане на всички “зелени” сертификати, нещо което на този етап беше отказано. Сигурни сме, че работната група, която ще се сформира, и това което ще се обсъди като данни, ще доведе, след известно време сертификатите да отпаднат”, изрази надежда зам.-председателят на партията.

Той обясни, че в работната група, чиито състав ще трябва да стане ясен до идната сряда, ще бъдат включени учени, които защитават тезата, че тези мерки трябва да продължават и учени като доц. Атанас Мангъров, които смятат, че на това нещо трябва да се сложи край.

“Към тази работна група ще има представители на “Възраждане” , един от които ще е Деян Николов, който работи в областта на медицинския мениджмънт и е статистик”, каза още той.  

Ганев коментира, че работната група ще бъде под наблюдението на Кирил Петков и добави, че след двуседмичната си работа ще излезе с доклад или ще даде информация до какви изводи са достигнали.

“Надяваме се тогава да се приложи нещо простичко, което поискахме от премиера, а именно – с днешна дата да бъде отменено децата в училище да се тестват. Хиляди деца не посещават, защото отказват да се тестват и да носят маски в клас. Министър-председателят и това ни отказа на срещата. Надяваме се работната група да се обедини върху това, че  ниският процент на положителните тестове и данните, които дават, е безумие да продължава”, заяви зам.-председателят на “Възраждане” и добави, че е абсурдно да се изисква сертификат, за да може определени професии да ходят на работа.

Ганев подчерта, че ако исканията им не бъдат изпълнени, протестът от онзи ден ще се повтори, но тогава ще е още по-многоброен.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img