fbpx
More

    Работна група, която включва редица институции изготвят българския вариант на закона “Магнитски” (ВИДЕО)

    Предстои обществено обсъждане на окончателният законопроект

    Работна група, която включва редица институции изготвят българския вариант на закона “Магнитски” .По думите на вицепремиера Асен Василев, когато е излязъл първият списък “Магнитски”, дупка в законодателството не е позволила да се защитят адекватно държавните фирми и институции. Василев беше категоричен, че не е запознат с версията на законопроекта, разпространен сред парламентарните групи, въпреки, че именно на него се приписва авторството му.

    Официално от Министерство на правосъдието обявиха ,че експертна група работи върху изготвянето на законопроект за превенция и защита на националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансовата сигурност на държавата. Това се случи след като вчера от ведомството отрекоха да имат нещо общо с текста разпространен в медийното пространство. Днес против съдържанието му се обявиха и от ГЕРБ-СДС, “Демократична България” и ИТН.

    Предстои обществено обсъждане на окончателният законопроект, след което той ще мине през МС и едва тогава ще влезе в парламента.