fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:11:25
четвъртък | 26.05.2022 | 05:11:25
16.7 C
София

Путин: Русия ще изпълни “благородните цели” на военната операция в Украйна

Той заяви, че Москва е нямала друг избор, освен да започне военна операция в защита на Русия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че военната операция на Москва в Украйна без съмнение ще постигне по думите му “благородните си цели”, предаде Ройтерс.

В реч на космодрума “Восточний”, където участва в церемония за връчване на държавни награди на руски космонавти, Путин заяви, че Москва е нямала друг избор, освен да започне военна операция в защита на Русия и че сблъсъкът с антируските сили в Украйна е бил неизбежен, съобщиха руски медии.

Путин каза, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. “Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас”, каза той.

Президентът на Русия добави, че в специалната военна операция в Украйна руските въоръжени сили действат смело, компетентно, ефективно и ефикасно, използвайки най-модерните видове оръжия, предаде ТАСС.

Путин поздрави работещите в космическия отрасъл, както и всички граждани на Русия и Беларус, по случай Деня на космонавтиката. “Поколението, което създаде националната ракетно-космическа програма, ни остави не само огромно техническо наследство, но и ценности, към които се стремим днес”, заяви Путин. “Стремежът на нашите предци да вървят напред е залог за нас. Въпреки всички трудности и опити отвън да ни се попречи, ние последователно и упорито ще изпълняваме всички набелязани планове”, подчерта той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук