fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:47:07
събота | 28.05.2022 | 01:47:07
21.1 C
София

Путин поздрави сепаратистите в Източна Украйна за Деня на победата

"Днес е наш общ дълг да предотвратим възраждането на нацизма, който донесе толкова страдания на народите на различни държави", каза руският държавен глава

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин поздрави лидерите на няколко бивши съветски републики, както и на самопровъзгласилите се сепаратистки републики в Източна Украйна по случай 77-ата годишнина от края на Втората световна война, предаде ДПА.

В момент, когато Русия продължава инвазията си в Украйна, срещайки острото противопоставяне на Запада, Путин игнорира западните съюзници от някогашната антихитлеристка коалиция, както и правителствата на Украйна и Грузия, в своето поздравление.

“Днес е наш общ дълг да предотвратим възраждането на нацизма, който донесе толкова страдания на народите на различни държави”, каза руският държавен глава в обръщението си, публикувано днес на сайта на Кремъл.

Русия започна инвазията си в Украйна на 24 февруари, оправдавайки я с твърдения, че желае “денацификация” на съседната държава. Западни наблюдатели обаче смятат това за претекст за започването на война, припомня БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук