fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:04:23
събота | 21.05.2022 | 16:04:23
26.8 C
София

Путин: От 1 април Западът плаща руския газ само в рубли

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин обяви, че е подписал указ, според който западните купувачи трябва да плащат в рубли за руския газ от 1 април, а договорите ще бъдат прекратени, ако тези плащания не бъдат извършени, съобщи Ройтерс.

“За да купуват руски природен газ, те трябва да открият сметки в рубли в руски банки. Именно от тези сметки ще се извършват плащанията за доставен газ от утре (1 април)”, каза Путин.

“Ако тези плащания не бъдат извършени, ще считаме това за неизпълнение от страна на купувачите с всички произтичащи от това последици”, добави той.

“Никой не ни продава нищо безплатно и ние също няма да правим благотворителност – т.е. съществуващите договори ще бъдат спрени”, става ясно от думите на Путин.

Решението на Путин да продава руски газ срещу рубли засили руската валута, която падна до исторически ниски нива, след като Западът приложи широки санкции, заради изпращането на руски военни в Украйна на 24 февруари.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук