fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:00:48
петък | 20.05.2022 | 07:00:48
5.7 C
София

Путин награди войници, обвинени от Украйна за участие в издевателствата в Буча

Почетното звание "гвардейска" е "висока чест и признание за особени заслуги, масов героизъм и решителност

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин определи като образцови действията на 64-а отделна мотострелкова бригада и ѝ даде почетното звание “гвардейска”, след като Украйна обвини същата военна част, че е участвала в издевателства над цивилни в град Буча, близо до Киев, предаде Франс прес.

Кремъл съобщи, че Путин е подписал указ, даващ на бригадата почетното звание “гвардейска”. Според текста на указа основание за това са “героизма и упорството, решителността и мъжеството”, проявени от военнослужещите.

Почетното звание “гвардейска” е “висока чест и признание за особени заслуги, масов героизъм и решителност, проявени при защитата на Отечеството, отстояването на суверенитета и националните интереси на Русия”, подчертал е руският президент, цитиран от ТАСС.

“Умелите и решителни действия на целия личен състав на бригадата по време на специалната военна операция в Украйна са образец за изпълнение на воинския дълг, смелост, решителност и висок професионализъм”, се казва в обръщение на Путин към военнослужещите.

Кремъл не уточнява къде се намира в момента бригадата, нито каква е мисията й.

Украйна обвини руската армия, и конкретно 64-а мотострелкова бригада, за избиването на цивилни в Буча, установено след изтеглянето на руските военни на 30 март. Москва отрича тези твърдения и обвинява украинските власти и западните медии в инсценировка на убийствата, или украинските сили, че са го извършили, за да обвинят Русия, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук