fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:31:22
петък | 20.05.2022 | 06:31:22
5.7 C
София

Путин: На Русия не беше дадена възможност да разреши ситуацията в Украйна с мирни средства 

„Всички  планове се изпълняват. Резултатът ще бъде постигнат, няма никакви съмнения в това“, заяви още руският президент

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия щеше да се възползва от шанса да разреши ситуацията в Украйна с мирни средства, ако беше останала дори и една възможност за това, каза руският президент Владимир Путин на среща с Артьом Жога, баща на загинал в Донбас командир на батальона „Спарта“ Владимир Жога, предаде ТАСС.

„Ако имаше дори и една възможност да се разреши този проблем с други, мирни средства, ние, разбира се, бихме използвали това. Но не ни оставиха такава  възможност, просто не ни позволиха“, констатира държавният глава. „Всички  планове се изпълняват. Резултатът ще бъде постигнат, няма никакви съмнения в това“, заяви още Путин. 

Артьом Жога каза, че в продължение на осем години синът му е давал всичко от себе си за каузата. Военнослужещият от “Донецката народна република (ДНР)” увери, че войските ще продължат да полагат максимални усилия, за да „доведат делото докрай“. „Ние обезателно ще победим, ще направим всичко, което се изисква от нас“, обеща Жога и благодари на Путин за подкрепата.

Владимир Жога загина на 5 март по време на операция за евакуиране от Волноваха на цивилни, предимно на жени и деца.  На следващия ден той посмъртно бе удостоен със званието “Герой на Русия” и със званието “Герой на ДНР”. Батальонът „Спарта“ беше създаден през 2014 г. и участва в боевете за Славянск и летището в Донецк. След смъртта на Владимир Жога батальонът беше оглавен от неговия баща, припомня БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук