fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:21:42
петък | 27.05.2022 | 02:21:42
17.8 C
София

Путин и Лукашенко ще обсъдят ситуацията в Украйна на днешната си среща

Лидерът на Беларус е пристигнал в Амурска област, за да се срещне с Путин на космодрума "Восточний"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин ще се срещне днес с беларуския президент Александър Лукашенко, за да обсъдят ситуацията в Украйна и западните санкции, предаде Ройтерс, позовавайки се на информационни агенции в Русия и Беларус.

Беларуската информационна агенция БелТа съобщи, че Лукашенко е пристигнал рано тази сутрин в Амурска област в Източна Русия, за да се срещне с Путин на космодрума “Восточний”.

Датата 12 април се празнува в Русия и някои бивши съветски страни като Ден на космонавтиката в чест на първия пилотиран космически полет през 1961 г. на руския космонавт Юрий Гагарин, припомня Ройтерс.

Лукашенко смята, че Беларус трябва да участва в преговорите за решаване на конфликта в Украйна и твърди, че Беларус е несправедливо заклеймена като “съучастник на агресора”. ЕС, САЩ и други страни включиха Беларус в широките санкции, наложени срещу Русия, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук