fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:27

Путин и Ердоган сядат на масата за преговори в Сочи

Причината е да се обсъдят регионалните конфликти за ситуацията в Украйна и Сирия и съвместните стратегически енергийни проекти

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Утре президентът на Русия Владимир Путин ще проведе среща с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в Сочи. Главната цел на разговора е да се обсъдят регионалните конфликти и да се обменят мнения за ситуацията в Украйна и Сирия. Това съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Също във фокуса на срещата ще бъдат съвместните стратегически енергийни проекти.

Дмитрий Песков заяви, че на първо място са включени различни измерения на техните двустранни отношения: това включва търговско-икономическо взаимодействие, обсъждане на регионалните конфликти, обмен на мнения по украинските и сирийските въпроси. Според него се изисква лично внимание от страна на двамата президенти.

“В съответствие с договореностите, постигнати на двустранната среща на прeзидентите в Техеран на 19 юли, се планира детайлно да бъде обсъдено руско-турското многопланово сътрудничество. Включително перспективите за по-нататъшно разширение на търговско-икономическите връзки и реализацията на съвместни стратегически проекти в сферата на енергетиката”, посочи говорителят на Кремъл.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here