fbpx
More

  Пуснаха Борис Бекяров от групата на Васил Божков под парична гаранция от 44 хил. лв.

  В неделя той сам се прибра в България

  Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Борис Бекяров, който е обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група. Тя се е занимавала с подкупи, длъжностни и други престъпления, съобщават от държавното обвинение. В неделя той пристигна доброволно на Аерогара София с полет от  Австрия. Въпреки, че в. „24 часа“ вчера съобщи, че той не е задържан на летището се оказа, че все пак е бил арестуван от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до ареста.

  В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, днес на Борис Бекяров е предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен е подробен разпит. 

  Към материалите по досъдебното производство са приобщени представени от Бекяров множество медицински, съдебни и други документи за здравословното му състояние, включително от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Австрия.

  Съобразявайки процесуалното поведение на Б.Б и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000 лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок. Бекяров има и забрана да напуска страната.