fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:13:35
четвъртък | 26.05.2022 | 20:13:35
25.8 C
София

Пускат допълнителни автобуси за празниците

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

15 автобуса допълнително са осигурени към момента за пътуванията по коледните празници. Те ще пътуват по по-натоварените направления в посока Варна, Сливен, Бургас и в южната част – Пловдив, Пампорово, Благоевград и Гоце Делчев. Това каза директорът на Централната автогара в София Иван Мирославов.

“Търсене има и заради това очакваме превозвачите да осигурят още извънредни автобуси. Пътуващите да не се притесняват, ще има билети и места за всички”, допълни Мирославов.

Той коментира, че интересът за пътуване в сравнение с миналата година по това време е по-малък, защото пандемичните мерки оказват влияние.

“Мерките се спазват. На всички входове имаме уреди за дезинфекция. Фирмата, с която работим по мерките за сигурност, се движат между хората и когато някой не носи маска, го предупреждават да спазва мерките. Хората се съобразяват”, поясни директорът на Централната автогара в София пред БНТ.

Според Мирославов отговорността за носенето на маски в автобуса и слагането на колан е на пътниците.

“Шофьорите, доколкото имат възможност, контролират и предупреждават всеки за тези мерки, но по време на път, ако някой си свали колана, шофьорът няма какво да направи, защото е зает с шофирането”, беше категоричен той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук