Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег. Той допълни, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до “удължаване на конфликта”, предаде Франс прес.

Ако ракети с по-голям обсег бъдат доставени на Украйна, “ще си направим съответните изводи и ще използваме оръжията си, за да нанасяме удари по цели, които досега не сме атакували”, каза Путин, цитиран от руските информационни агенции. Президентът не уточни какви цели има предвид, допълва БТА.

Руският президент Владимир Путин, в коментар за решението на САЩ да изпрати нови оръжия на Украйна, каза, че Русия лесно се справя с тях и вече е унищожила десетки доставени от Вашингтон оръжия, съобщи днес държавната агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Руските системи за ПВО са свалили десетки украински въоръжения и ги “трошат като орехи”, каза руският президент в интервю за телевизия “Россия-1”, чиято първа част беше показана вчера, но останалата част ще бъде излъчена утре.

Макар че от интервюто не става ясно за какъв тип оръжия говори Путин, Русия казва, че унищожава както летателни апарати, така и ракети.

Previous articleПожар в предградията на Атина (ВИДЕО)
Next articleИспания ще достави на Украйна зенитно-ракетни комплекси и танкове
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here