5.12.2022 | понеделник | 04:32

„Прозрачност без граници“: Категорично машинното гласуване е с положително въздействие върху изборния процес

Публикувано:

Сподели поста:

От „Прозрачност без граници“ обявиха, че не са се оправдали очакванията за големите фалшификации за изборите. Това заяви пред БНТ Ваня Нушева, експерт в „Прозрачност без граници“.

Според нея възможностите за грешки и боравене с бюлетините, неправилното броене, съзнателното манипулиране на изборните резултати са практики, които са намалели при машинното гласуване.

Снимка: NewsOne

„В сравнение с предходни избори продължават практиките за въздействие на избирателите чрез предоставяне на дарения, на социалните помощи, на средства в натура. Това е практика, която продължава да се използва особено в малките населени места, особено при социално уязвимите граждани. Трябва да се замислим каква е ролята на различните институции. Включително на социални служби. Това е въпрос, на който трябва да намерим решение.

Снимка: NewsOne

Продължава да стои на дневен ред и начинът, по който се съставят избирателните списъци. И на предишния тур и на сегашния тур получавахме обаждания от граждани, които не могат да гласуват поради факта, че постоянния и настоящия им адрес са на различни места. Хората в съвременния свят са изключително мобилни“, каза още Нушева.

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
предимно облачно
3.5 ° C
4 °
2.8 °
95 %
4.1kmh
75 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
8 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...