fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:20

Провали се заседанието на временната комисия за “Джемкорп” и “Ай Пи 3 корпорейшън”

Причината - неявяване на Кирил Петков, Александър Николов и Асен Василев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заседанието на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара с “Джемкорп” и “Ай Пи 3 корпорейшън” се провали. Причината – неявяване на поканените за изслушване.

По време на заседанието трябваше да бъдат изслушани премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов, които обаче са в Азербайджан, за да договорят допълнителни количества газ.

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев пък изпрати писмо, в което написа, че не може да се яви заради неотложни ангажименти.

Преди дни премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че прекратява Меморандума, който беше подписан през март, но скоро след това се появиха съмнения за руска връзка в ръководството на “Джемкорп” и това е отбелязано в доклад на ДАНС.

Следващото заседание ще се проведе във вторник, от 12 часа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img