4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:58:41
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:58:42

Протестиращи миньори блокираха движението в центъра на София

Работниците в комплекса „Марица –Изток ” искат да разберат какви са плановете на правителството за прехода към по-зелена икономика

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Протест на миньорите от комплекса “Мини Марица” блокира столицата с искане животът на въглищните централи да бъде удължен, съобщи БНТ. Шествието тръгва от храм-паметника “Александър Невски”с маршрут по бул. „Цар Освободител“, бул. „Княз Александър Дондуков“ до Министерския съвет.  

снимка: NewsOne

Работниците в комплекса „Марица –Изток ” искат да разберат какви са плановете на правителството за прехода на въглищните региони към по-зелена икономика. 

снимка: NewsOne

Малко преди протеста стана ясно, че министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с ръководствата на КНСБ и КТ “Подкрепа” в Министерския съвет. 

снимка: NewsOne
снимка: NewsOne

На срещата с протестиращите ще участват също заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Андрей Живков. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук