fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:09

Протестиращи блокираха ключови кръстовища в София

Транспортните работници носеха български знамена и плакати, на които пишеше „Правителствата са временни, транспортът е вечен“

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България блокираха ключови кръстовища тази сутрин в София. В 8:00ч. те затвориха пл. “Лъвов мост”, пл. ”Сточна гара” и кръстовището при Петте кьошета.

Частично преминават само някои превозни средства на градския транспорт. Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Около 9:30 ч. протестиращите ще се оправят в три лъча към сградата на министерството на финансите, а после и към Министерския съвет. Първият ще премине от пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“. Вторият лъч ще тръгне от пл. „Сточна гара“, ще премине по бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ и отново ще стигне до МФ, а третият – от “Петте кьошета” по бул. „Патриарх Евтимий“, „Г. С. Раковски“  – отново до МФ.

Стачката е под надслов “НЕ на унизително ниските заплати!“.

Работещи от „Столичен електротранспорт“, ЕАД „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД  се събраха на протест на кръстовище „Петте кьошета“. Техните искания са за актуализация на бюджета, поради последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Протестиращите носеха български знамена и плакати, на които пишеше „Правителствата са временни, транспортът е вечен“, „Без държавна помощ няма да има градски транспорт“.

Стачкуващи от транспортните синдикати блокираха пл.”Сточна гара”. Те настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Протестно шествие ще се отправи към министерството на финансите, а после – към сградата на Министерския съвет.

Протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България се събират на пл. “Лъвов мост”. Те настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Вчера след среща с министъра на транспорта Николай Събев кметът на София Йорданка Фандъкова заяви :„Днес имахме конструктивен разговор с министър Събев за подкрепа за градския транспорт на София с конкретен план. Още другата седмица започват експертните разговори между екипите на Столична община и Министерство на транспорта, като Столична община ще участва в разработването на национална транспортна схема със синхронизация на разписания на автобусния, градския транспорт и БДЖ“. Министър Събев изрази надежда, че до края на юни ще са готови първите резултати и ще е ясен ангажиментът, който може да поеме за подкрепа при актуализацията на държавния бюджет.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here